Vihdoinkin!

10 lokakuu 2019

Uusi Rovaniemi, Lauantaivieras 2.10.2019

Rovaniemen kaupunginvaltuusto ja Rovalan Setlementti ry:n hallitus päättivät muutama viikko sitten yhdistää kaupungin kaksi kansalaisopistoa. ”Vihdoinkin!”, totesi yksi kaupunginvaltuutettu valtuustoinfossa viikko ennen varsinaista kokousta. Olen täysin samaa mieltä!

Olen toiminut pian kolme vuotta Rovalan Setlementti ry:n kansanopiston ja kansalaisopiston rehtorina, ja mahdollinen kansalaisopistojen yhdistyminen on ollut esillä koko ajan.

Nyt kun asiasta on päätetty ja järjestämisluvan muutospaperit on lähetetty ministeriön käsiteltäväksi, voimme hetken hengähtää. Yhdistymisen etenemistä läheltä seuranneet ja prosessissa mukana olleet tuntenevat kaikki samoin. Vaan eihän se tietystikään niin ole. Nythän työ vasta todella alkaa.

Muutos näkyy, väistämättä. Yhdistyminen on iso muutos, jotain päättyy ja jotain uutta syntyy. Muutos aiheuttaa aina vastarintaa ja ehkä vähän pelkoakin.

Olemme tavanneet ja kuulleet kaupunkilaisia sekä järjestäneet kevätnäyttelymme yhteydessä kuntalaiskyselyn yhdistymisen herättämistä tunteista. Olemme järjestäneet myös tiedotustilaisuuksia opettajille ja miettineet, kuinka yhdistämme kansalaisopistot kaikkien kannalta jouhevasti. Kansalaisopistoissamme olemme tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan yhteneväisten toimintatapojen ja arvojen saavuttamiseksi.

Meidän toimijoiden tavoitteena on toteuttaa yhdistyminen mahdollisimman joustavasti. Opiskelijoiden täytyy poikkeuksellisesti ilmoittautua kursseillemme uudelleen joulukuussa. Uskomme, että kurssilaisillemme tämä on näkyvin muutos.

Me toimijat tahdomme, että yhdistyminen näkyy kurssilaisillemme laajempana kurssitarjontana koko kaupungin alueella. Myös hinnat haluamme pitää kohtuullisina.

Uuden edessä! Nyt pääsemme rakentamaan uutta kansalaisopistoa teille kaikille. Arvostamme kaikkia uuden oppijoita ja kannustamme eri alojen harrastajia. Annamme siihen aikaa, tilaa ja tukea. Näin muutos merkitsee parempaa tulevaisuutta uudelle kansalaisopistolle ja alueemme asukkaille.

Tarja Konola-Jokinen
rehtori